Το Χόλιγουντ φέτος φλερτάρει όσο ποτέ με τη λογοτεχνία. Μέσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα που έρχεται θα απολαύσουμε πολλές νέες ταινίες που βασίζονται σε μερικά από τα πιο διάσημα μυθιστορήματα. Αγοράστε αναψυκτικό και ποπ κορν και κλείστε θέση για ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Πάρτε μια πρώτη γεύση στα τρέιλερ που ακολουθούν:


1. Bel Ami: Η κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Γκυ Ντε Μωπασσάν (Ο φιλαράκος, εκδόσεις Γκοβόστης, σε μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου) από σήμερα στους κινηματογράφους (30/08).


2. Anna Karenina: Το αριστούργημα του Τολστόι (Άννα Καρένινα, Λέων Τολστόι, εκδόσεις Άγρα σε μετάφραση Άρη Αλεξάνδρου) με την Κίρα Νάιτλι στον πρωταγωνιστικό ρόλο. 


3. On the road: Το μυθιστόρημα του Τζακ Κέρουακ (Στο δρόμο, εκδόσεις Πλέθρον) μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη οδηγώντας μας πίσω στα χρόνια των Μπήτνικς. 


4. Cosmopolis: Η ταινία που βασίζεται στο μικρό μυθιστόρημα του Ντον ΝτεΛίλλο (Κοσμόπολις, εκδόσεις Εστία) θα μας ταξιδέψει με τη λευκή λίμο του νεαρού εκατομμυριούχου Έρικ Πάκερ στην καρδιά της Νέας Υόρκης.  


5. Τhe Great Gatsby: Ο πιο αγαπημένος από όλους τους ήρωες της τζαζ γενιάς, Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ (εκδόσεις Πατάκη) φέτος θα χορέψει στους ρυθμούς του Jay Z και του Jack White των White Stripes. Ένα φιλμ-έκπληξη από τον δημιουργό του Moulin Rouge, τον Baz Luhrmann.


6.  Les Misérables: Οι άθλιοι του Ουγκό (εκδόσεις Μίνωας) μεταφέρονται για μία ακόμη φορά στον κινηματογράφο. Το τραγούδι της Αν Χάθαγουέι ήτα η καλύτερη διαφήμιση για την ταινία. 


7. Great Expectations: Το αριστούργημα του Κάρολου Ντίκενς (εκδόσεις Πατάκη) σε νέα κινηματογραφική μεταφορά. 


8. Hobbit - Αn unexpected journey: Το βιβλίο Χόμπιτ του Τόλκιν (εκδόσεις Κέδρος) όπως και η ταινία που βασίζεται σε αυτό διηγούνται όσα συνέβησαν πριν από τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών.