Όταν αισθάνεσαι ότι δεν κινείται τίποτα, ίσως πρέπει να εστιάζεις την προσοχή σου στα μικρά πράγματα που γίνονται γύρω σου. Συνήθως πολλά τέτοια μικρά θαύματα συνθέτουν ένα μεγάλο. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το humangrid.gr Πρόκειται για ένα ανθρώπινο δίχτυ, έναν ηλεκτρονικό χάρτη ο οποίος συγκεντρώνει όλες τις δράσεις που γίνονται στην Αθήνα με σκοπό τη βοήθεια των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.

«Οι στόχοι και η δομή των ομάδων αυτών ποικίλλουν. Το εύρος των δραστηριοτήτων τους περιλαμβάνει τη σίτιση και περίθαλψη απόρων, τον εξωραϊσμό πάρκων, το στήσιμο ανταλλακτικών παζαριών, τη διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, το συντονισμό περιπάτων και ποδηλατοποριών στους δρόμους της Αθήνας ή την γενικότερη αναβάθμιση υποβαθμισμένων περιοχών της πόλης με δράσεις και πρωτοβουλίες σε γειτονιές. Κοινό σημείο όλων των παραπάνω είναι η grass-roots λειτουργία τους, καθώς οι ομάδες αυτές δεν δημιουργήθηκαν από κάποιο κρατικό φορέα, αλλά βασίστηκαν στη γνήσια ανάγκη των κατοίκων της πόλης να συμβάλλουν στην βελτίωση των συνθηκών ζωής στην Αθήνα».

Απέναντι στη βία που σκοπίμως ολοένα και πιο πολύ θεριεύει, για να μας αποσυντονίζει και να μας κρατά διαρκώς σαστισμένους, αλλά και σε αυτό το ανάλγητο κρατικό θηρίο που μας δείχνει τα δόντια του διαρκώς, η απάντηση είναι μία: αλληλεγγύη. Κάπου ανάμεσα στην ανεξέλεγκτη οργή και τον παθητικό θυμό, υπάρχει ένα φως. Η λύση στο πρόβλημα είμαστε εμείς οι ίδιοι.